Miért fontos a kémény rendszeres tisztítása?

2020 márc 31. | Technológia

Az otthonokban, intézményekben és ipari létesítményekben található kémények tisztítása nem csak fontos, de kötelező is. Ezek az építmények segítenek az égéskor keletkező füst, gázok és égéstermékek elvezetésében, de a károsanyagok és a nem megfelelő tüzelőanyagok a folyamatos igénybevétel során megrekedhetnek és dugulást is okozhatnak, ráadásul az elszurkosodott korom a magas hő hatására lángra kaphat, és kéménytűz alakulhat ki, ez pedig életveszélyes helyzetet teremthet.

A fentiekből kifolyólag tisztán látható, hogy miért kötelező a rendszeres kéménytisztítás biztosítása az épületekben. Fontos, hogy olyan kéményseprő cégre bízzuk az ellenőrzést, valamint a tisztítási feladatok ellátását, ahol szakszerű eszközökkel és több évtizedes szakmai tapasztalattal segítenek. Fűtési szezon előtt kiemelt jelentőségű az ellenőrzés biztosítása, hiszen pár perc alatt elvégezhető egy profi által, mégis életeket menthet. Sokan vannak abban a tudatban, hogy bélelt kémények esetén nincs szükség kéménytisztításra, pedig a béléscsövön is ugyanúgy lerakódhatnak az égéstermékek.

Ha elégedetlen jelenlegi kéményseprőjével, és szeretne átfogó ellenőrzést, valamint kéménytisztítást igénybe venni, ismerje meg a Filantrop Kft. szolgáltatásait! Kecskeméten található cégünk az ország jelentős részét kiszolgálja szolgáltatásaival, és kizárólag szakképzett munkatársakkal és technikákkal segítünk a kéménytisztítás valamennyi lépésének biztosításában. Akkor is kereshet minket, ha kéménytervezéshez, építéshez, átalakításhoz, vagy alapos mérnöki szaktanácsadáshoz van szüksége egy megbízható vállalkozásra. További szolgáltatásaink közé tartoznak a környezetvédelmi szolgáltatások és a szellőzőtisztítás, emellett CO-vészjelzőket is forgalmazunk.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését kéménytisztítási szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérjük, látogasson el internetes oldalunkra a www.filantrop.org címre, ahol átfogó képet kaphat cégünk tevékenységével kapcsolatban. Ha megrendelné szolgáltatásainkat vagy további információra van szüksége, keressen fel minket a 06 76 322 321-es telefonszámon vagy a filantrop@filantrop.org e-mail címen!