Elektropolírozás a céloknak megfelelően

2022 jún 30. | Technológia

Elektropolírozás szakszerűen, az egyedi céloknak megfelelően, hogy a fém alkatrészek tökéletesen funkcionáljanak! Bízza szakértőkre a feladatot, forduljon hozzánk bizalommal!

A fém alkatrészeket gyakran vetik alá különféle felületkezelési eljárásoknak, hogy kedvezőbb tulajdonságokkal tudjanak helytállni rendeltetési helyükön. Ezeket az eljárásokat alapvetően két csoportra bonthatjuk, egyik esetben bevonják valamivel az alkatrészek felületét, a másik esetben pedig ellenkezőleg, anyagot távolítanak el róla. Az elektropolírozás az utóbbi kategóriába tartozik, egy olyan elektrokémiai folyamat, ami a mikroérdesség csökkentése révén éri el a kívánt hatást. Az eljárás alapja az elektrolízis, vagyis villamos áram és elektrolit oldatával távolítják el a felesleges anyagot az alkatrészek felületéről.

Az elektropolírozás többféle célt szolgálhat, ennélfogva alkalmazási területe is igen sokrétű, az egészségügytől az élelmiszeriparon át egészen a gyógyszeriparig használják. Az eljárás olyan előnyökkel jár, mint a korrózióvédelem, a súrlódás és mechanikai feszültség csökkenése vagy éppen a mágneses tulajdonságok javulása. Az elektropolírozás segít növelni az alkatrészek élettartamát, de az értékesebb vizuális megjelenést is támogatni tudja, mindez pedig azt jelenti, hogy valóban nagyon sokféle területen érdemes alkalmazni.

Az eljárásnak természetesen megvan a maga eszközigénye, ezért a legegyszerűbb megoldás, ha a szolgáltató telephelyén történik az elektropolírozás, de szükség szerint a gyártónál is megvalósítható. A megfelelő szakmai ismeretek azonban kulcsfontosságúak egy ilyen munkánál, ezért mindenképpen okosan kell partnert választani a feladatra.

Amennyiben érdekli az elektropolírozás, és szeretné profi cégre bízni alkatrészei felületkezelését, forduljon bizalommal cégünkhöz, a KORROFOB Felületvédelmi és Kereskedelmi Kft.-hez! Tevékenységünkről és speciális szakterületeinkről többet megtudhat a www.korrofob.hu weboldalon, ha pedig szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, a +36-309-492-392-es telefonszámon és a korrofob@korrofob.hu e-mail címen várjuk megkeresését!