A hevederek rendelésének legfontosabb szempontjai

2022 aug 30. | Foglalkozás

A hevederek rendelése során nincs fontosabb szempont a biztonságnál, de más védőeszközökhöz hasonlóan a kényelmes kialakítást sem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha zuhanásgátlókra van szüksége, csak a professzionális termékek jöhetnek szóba!

A magasban végzett munka kiemelt kockázatot jelent a munkavállalók számára, a szerelő és állványozó munkákhoz, toronymászáshoz gondoskodni kell a megfelelő védőeszközök beszerzéséről. A leesés elleni védelem eszközei közé sorolhatjuk az összes hevedert, kezdve az egyszerűbb változatoktól egészen a komplett ipari zuhanásgátló készletekig. A hevederek több funkciót látnak el, egyfelől a magasból való lezuhanás megelőzését hivatottak szolgálni, másfelől pedig fontos szerepet játszanak a testre ható erők eloszlatásában és a test függőleges helyzetben tartásában.

hevederek rendelése esetén első a biztonság, csak a megfelelő minőségi besorolásba tartozó védőeszközök jöhetnek számításba. A leesés elleni védelem általános szabványa az EN358, a teljes testhevederzetre vonatkozó szabvány pedig az EN361, ezek a jelölések a legfontosabbak a zuhanásgátlók beszerzése során. A szabványokon kívül természetesen a munkavégzés helyszínét és egyedi körülményeit is figyelembe kell venni, amikor hevederek rendelésére kerül sor, hiszen a védőeszközök terén mindig személyre szabott megoldásokra van szükség. Itt azonban még nem ér véget a sor, hiszen be kell látni, hogy a magasban végzett munkák nem csak veszélyesek, hanem meglehetősen kényelmetlenek is, de a legjobb gyártók ezt sem hagyják figyelmen kívül. A hevederek rendelése során érdemes figyelni arra, hogy a kiválasztott védőeszközök ergonomikus kialakításúak legyenek, lehetőleg párnázott ülő- és hátrésszel legyenek ellátva.

Hevederek rendelése előtt áll, és a legjobb védőeszközök közül szeretne válogatni? A Budaörsi Munkaruha webáruházának kínálatában biztosan nem fog csalódni, hiszen termékpalettánkat a védelem és kényelem jegyében alakítottuk ki. A www.budaorsimunkaruha.hu weboldalon mindent megtudhat az általunk kínált zuhanásgátlókról és az összes kapcsolódó kiegészítőről, a hevederek rendelése pedig csak pár kattintás! Kérdéseit tegye fel bátran szakértőinknek a +36-30-224-6336-os telefonszámon vagy az uzlet@budaorsimunkaruha.hu e-mail címen!