Lágy-, vagy keményforrasztás? Használjon kiváló forrasztástechnikai eszközöket!

2019 máj 28. | Foglalkozás

Egyre több feladat várja a forrasztástechnika területén? Igyekszik minél rövidebb idő alatt is kiváló minőségű munkát végezni? Akár lágy-, akár keményforrasztást alkalmaz, nélkülözhetetlenek a kifogástalan eszközök. Ha megbízható, korszerű termékekkel párosítja a kitűnő szakmai tudását, nagyszerű eredményeket érhet el.

Ha forrasztástechnikáról hall valaki, általában a nyomtatott áramkörök jutnak eszébe, de nem csak erre van lehetőség, hiszen két különböző módszer létezik: a kemény- és a lágyforrasztás a munkahőmérséklet alapján különböztethető meg. A munkahőmérséklet az a hőmérséklet, amikor a forraszanyag megfolyik, és bevonja az adott munkadarabot. Keményforrasztás esetében 450 °C fölött, lágyforrasztásnál ez alatt helyezkedik el a munkahőmérséklet. A két különböző eljárás esetében egymástól eltérő forrasztástechnikai eszközök használatára van szükség. Lágyforrasztáshoz kiválóak a kis teljesítményű, az elektromos fűtésű forrasztópákák, a forrasztó ón és a gyanta, a magasabb olvadáspontú keményforrasztásnál pedig elengedhetetlenek az olyan termékek, amelyek lehetővé teszik az erős kötés létrehozását, mint például a tisztító- és folyósítószerek, a gázzal működtethető forrasztástechnikai eszközök. A technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően az alkatrészek egyre többet veszítenek a méretükből, ezért jobban oda kell figyelni a megfelelő munkaeszközök kiválasztására.

Bármelyik forrasztási módszert is alkalmazza, cégünknél, az ELG Electronic Kft.-nél hozzájuthat az összes nélkülözhetetlen termékhez. Egy helyen szerezhet be mindent, amire szüksége lehet a forrasztástechnikai feladatok ellátásakor. Keresse fel jól felszerelt webáruházunkat a www.elgelectronic.hu internetes oldalon!

Tökéletesítse a tudását kiváló minőségű, megfelelő típusú forrasztástechnikai eszközökkel! Szerezze be egyszerűen a hiányzó termékeket tőlünk! Felmerülő kérdéseire szívesen adunk választ, ha hív bennünket a 06-1-789-0111-es telefonszámunkon, vagy ír nekünk az info@elgelectronic.hu e-mail címünkre!