Vérnyomás és pulzus – Mik a leggyakoribb tévhitek?

2019 máj 28. | Egészséges életmód

A vérnyomás és a pulzus fogalma gyakran összekapcsolódik, így lehet, hogy az Ön számára is egyet jelentenek. Fontos, hogy tisztában legyen a különbséggel, hiszen nem azonos a jelentésük.

Az egészség megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy mindenki figyelmet fordítson a vérnyomás és a pulzus ellenőrzésére. A két érték másra vonatkozik, ezért lényeges, hogy ne keverje össze őket egymással. Az erekben áramló vér nyomást fejt ki az erek falára, ez a vérnyomás. A percenkénti szívverések száma pedig a pulzus. Előfordul, hogy egyszerre emelkednek vagy süllyednek, de az egyik érték emelkedése nem feltétlenül jelenti azt, hogy a másik is eszerint változik. Vérnyomásmérővel személyre szabottan megállapítható, hogy megfelelő-e az érték.

Az alacsony pulzusszám és vérnyomás betegségre utal, ilyenkor nélkülözhetetlen az alapos kivizsgálás. Magas vérnyomás esetén nagyobb esély van a komoly betegség kialakulására, mint a magas pulzusszámnál. Megelőzheti a súlyos állapot kialakulását, ha az előírás szerint, rendszeresen használja a vérnyomásmérőt. Fontos, hogy pontos adatokat nyújtó készüléke legyen. Amennyiben eltérést tapasztal az orvosi és a saját vérnyomásmérő között, érdemes minél előbb a vérnyomásmérő kalibrálását, illetve javítását megoldani. A vérnyomás mérése csak kalibrált mérőeszközzel, a szabályok szerint, megfelelő körülmények között helyes.

Vérnyomásmérő kalibrálással és javítással foglalkozó cégünk, a Commed Trade Kft. megbízható megoldást nyújt! Bármikor adódik problémája a vérnyomásmérő használatával, számíthat a segítségünkre, tájékozódjon részletesen színvonalas szolgáltatásunkról a www.vernyomasmerokalibralas.hu weboldalunkon!

Fordítson nagy figyelmet egészsége megőrzésére! Ügyeljen a vérnyomásmérő helyes használatára, és ha hibát észlel, gondoskodjon a készülék javításáról minél hamarabb! Bízza ránk a vérnyomásmérő kalibrálást és javítást, lépjen velünk kapcsolatba a 06-1-252-0758-as telefonszámunkon vagy írjon nekünk a commed@commed.hu e-mail címünkre!