Miért fontos a futómű beállítás?

2020 febr 6. | Technológia

A balesetmentes közlekedéshez nem csak nagy odafigyelésre, és a kiváló alkatrészek használatára van szükség, hanem ügyelnie kell ezek helyes beállítására is. Fontos, hogy a kerekek merőlegesek legyenek a talajra, és vízszintesek egymással, amiről a futómű beállítás során gondoskodhat.

Sokan összetévesztik a kerékkiegyensúlyozást a futómű beállítással, ezért lényeges, hogy tisztában legyen a különbséggel. A kerekek kiegyensúlyozása a gördülés során fellépő vibráció kiküszöbölése miatt elengedhetetlen, a futómű beállítás alkalmával pedig a kerekek szögeinek beállítása történik.

Számos esetben előfordulhat, hogy a kerekek elmozdulnak, és nem a megfelelő szögben helyezkednek el. A kátyúkon való áthaladás, a járdaszegélynek való ütközés, a kormánykerék nehéz irányítása is okot adhat arra, hogy ellátogasson egy szervizbe, ahol elvégzik a futómű beállítást. Ennek a műveletnek a célja a gumiabroncsok élettartamának maximalizálása, valamint a problémamentes úttartás biztosítása. Ha nincs rendben a futómű, és nem kerül sor időben a futómű beállításra, bármikor érheti baleset. Amellett, hogy veszélyezteti a saját, és mások épségét, ronthat a csapágy és a gömbcsukló állapotán, valamint az autógumik is sokkal gyorsabban kopnak. Tehát semmilyen szempontból nem előnyös, ha elhanyagolja a futóművek ellenőrzését, vagy elhalasztja a precíz beállítást.

Több éves szakmai tapasztalattal, korszerű eszközökkel vállaljuk a gépjármű átvizsgálását, karbantartását, az alkatrészek cseréjét. Cégünk, az AR-GO Bt. teljes körű szolgáltatást nyújt, így mindent elintézhet egy helyen. Ha szükség van a futómű beállítására, vagy új gumiabroncsokat szeretne beszerezni, a legjobb helyen jár. Informálódjon részletesebben az általunk végzett tevékenységekről a www.ar-go.hu internetes oldalon!

Ügyeljen minden alkatrész megfelelő állapotára és helyes működésére! Ne feledkezzen meg a futómű beállításról sem a balesetmentes közlekedés érdekében! Vegye fel velünk a kapcsolatot, és kérje a segítségünket! Hívja a 06-1-431-9407-es telefonszámunkat, vagy küldjön üzenetet az argoabroncs@t-email.hu címünkre!