A mezőgazdasági lánckerék minőségén sok múlik!

2020 febr 27. | Technológia

Ha a mezőgazdaság területén tevékenykedik, bizonyára nagy szükség van a különböző típusú gépek és járművek problémamentes működtetésére. A mezőgazdasági lánckerék több esetben tölt be kiemelt szerepet, ezért fontos, hogy kiváló minőségű szerkezete legyen, és ne maradjon el a karbantartás.

A szántóföldi növénytermesztésben egyre nagyobb teljesítményre van szükség az eredményesség érdekében. A különböző munkafolyamatok elvégzésében segítenek a korszerű, könnyen működtethető eszközök, gépek, berendezések. Azonban ahhoz, hogy ezek rendeltetésszerűen üzemeljenek, és minél kevesebb probléma merüljön fel a használatuk során, elengedhetetlenek a kiváló minőségű alkatrészek. Nagy szerepük van azoknak a termékeknek, amelyek lehetővé teszik a munkagépek, járművek mozgathatóságát. Ilyen például a mezőgazdasági lánckerék is, melynek a karbantartásáról, állapotának rendszeres ellenőrzéséről nem szabad megfeledkeznie.

A területteljesítmények növelése akkor valósulhat meg, ha rendelkezésre állnak a nagyobb teljesítményű gépek, amelyekkel magasabb munkasebesség érhető el. Annak érdekében, hogy a nagy súlyú és hatalmas tömegeket szállító járművek, valamint a folyamatosan működtetett gépek jól megállják a helyüket, szükség van a mezőgazdasági lánckerék alkalmazására. Az erőátviteli szerkezeten keresztül válik mozgathatóvá a mezőgazdasági lánckerék, melynek kopását, helyes működését rendszeresen kell ellenőrizni. A lánc feszítése céljából speciális tengelyre szerelik a láncfeszítő kereket, néhány esetben előre-hátra tolhatóan csapágyazzák. A támasztógörgők megakadályozzák, hogy a lánc kilazuljon.

Fontos, hogy kiváló minőségű mezőgazdasági lánckereket szereljen fel, és elengedhetetlen a precíz karbantartás. A kenőanyagok megfelelő alkalmazása, valamint az időközönkénti tisztítás egyaránt lényeges. Ha ügyel a helyes használatra, és a karbantartás sem marad el, hosszú éveken át elégedett lehet a mezőgazdasági lánckerékkel és a berendezések, gépek, járművek működtetésével is.

Többféle mezőgazdasági lánckerék közül rendelheti meg a legmegfelelőbbet cégünktől, a TAGEX Hungária Kft.-től! Magyarországi és németországi raktárunkban biztos, hogy megtalálható az a típus, amire szüksége van. Bővebb információért látogasson el a www.tagex.hu weboldalra, felmerülő kérdései esetén pedig hívja a 06-74-413-429-es telefonszámunkat, vagy írjon nekünk a tagex@tagex.hu e-mail címünkre!