Kötelező bankkártya terminál használat: átállás fennakadás nélkül

2020 nov 11. | Technológia

Az online kassza használatára kötelezettek köre folyamatosan bővült a rendszer bevezetését követően, és a kereskedők, illetve szolgáltatók most újabb változásra számíthatnak. A jövőben minden adóalanynak, amely csak pénztárgéppel teljesítheti nyugtaadási kötelezettségét, biztosítani kell a fogyasztók számára az elektronikus fizetés lehetőségét. A kötelező bankkártya terminál használat lényegében azt jelenti, hogy igény esetén a fogyasztók kiegyenlíthetik a vételárat bankkártyával, telefonnal vagy azonnali átutalással.

A jogszabály bevezetésének célja a gazdaság fehérítése, de azt is érdemes hozzátenni, hogy a készpénzforgalom alapvetően nagyon drága. Jelenleg hatvanezer olyan kereskedő szerepel a nyilvántartásban, amely már online kasszát használ, azonban nem biztosítja az elektronikus fizetés lehetőségét. Hogyan érinti a kötelező bankkártya terminál használatra kötelezetteket az új jogszabály?

Mint minden változás esetében, itt is a határidő a legfontosabb tudnivaló, ez pedig 2021. január 1., eddig kell tehát biztosítani a feltételeket az érintetteknek. A kötelező POS terminál használat előkészítésével kapcsolatban természetesen maga a bankkártya leolvasó berendezés beszerzése a legfontosabb teendő, de gondoskodni kell a munkavállalók betanításáról, illetve egyéb ügyintézési teendőkre is számítani kell.

Az Ön vállalkozása is érintett a kötelező POS terminál használattal kapcsolatban, és szeretne szakszerű segítséget kapni ahhoz, hogy a megadott határidőre minden rendelkezésre álljon? A Cas-Tech-Trade Kft. professzionális megoldásokkal várja az érdeklődőket a kötelező bankkártya terminál használatra vonatkozóan is! Nálunk beszerezheti a szükséges POS eszközöket, de a berendezések telepítését és a munkavállalók betanítását is vállaljuk, ezen felül számíthat ránk a későbbiekben a karbantartás, szervizelés terén is. Látogasson el www.penztargepszerviz.hu weboldalunkra, ahol bővebben tájékozódhat minden vonatkozó termékünkkel és szolgáltatásunkkal kapcsolatban! Amennyiben kérdése van a kötelező POS terminál használat előkészítését illetően, várjuk megkeresését a +36-1-330-5072-es telefonszámon vagy a sales@cttservice.hu e-mail címen!