Színképelemzés: megbízható módszer az anyag azonosításához, szétválogatásához

2023 aug 25. | Technológia

Régóta üzemelteti a berendezését, amire szüksége van továbbra is? Szeretne pontos képet kapni az állapotáról? Ha ötvözetek fémes ötvözőit szeretné kimutatni, és fontos, hogy a helyszínen legyen erre lehetőség, akkor a legjobb megoldás a színképelemzés.

Az ipar különböző ágazataiban rengeteg anyag felhasználására kerül sor. Különféle szerkezetek, berendezések, eszközök állnak rendelkezésre, amelyek segítségével hatékonyan végezhetőek el a munkálatok. A biztonság érdekében azonban nem maradhat el a rendszeres ellenőrzés. Szükség lehet az anyagazonosításra, valamint a szétválogatásra is.

Erre a célra szolgál a színképelemzés, amely lehetővé teszi az ötvözetek fémes ötvözőinek kimutatását. Ennek köszönhetően sor kerülhet az anyagazonosításra, az anyag szétválogatásra, és a legtöbb esetben a helyszíni keménységmérésre.

A régóta használt, bevált berendezések hiánya nagy kiesést okozhat, és nehéz a megfelelő típust pótolni, valamint nagy összeg kiadásával járna. Éppen ezért bizonyára Ön is igyekszik a hibákat időben észrevenni, és javítással orvosolni.

Sok esetben kerül sor idegen anyagok beépítésére is, amikor elengedhetetlen az alapos ellenőrzés. A kis hely sem okozhat gondot, könnyen megoldható a kézi spektroszkópos vizsgálat.

Fontos, hogy mindig a legmegfelelőbb eljárást alkalmazzák a szakemberek, és hozzáértéssel, szakszerűen, precízen végezzék a vizsgálatokat. Nincs ez másként a színképelemzésnél sem, ami más módszerekhez hasonlóan elvégezhető gördülékenyen.

Éljen a korszerű módszerek által nyújtott lehetőséggel! Vegye igénybe a színképelemzés szolgáltatást, hogy rövid idő alatt kerüljön sor az anyagazonosításra, illetve a szétválogatásra!

Nem okozhat gondot a színképelemzés, és más eljárások megfelelő alkalmazása sem, ha cégünk, a R.U.M. Testing Kft. szakembereivel működik együtt. Olvasson részletesen a különböző munkafolyamatokról, és a vizsgálható objektumokról a www.rumtesting.hu weboldalon! Hívja bizalommal a 06-1-4058934-es telefonszámot, vagy írjon az iroda@rumtesting.hu e-mail címre!