Miért van szükség tachográfra?

2019 júl 12. | Üzlet

Megbízható megoldást keres annak érdekében, hogy kizárja a visszaélések lehetőségét a szállítmányozás során? Szeretné pontosan tudni, hogy az alkalmazottak mikor és mennyi ideig pihennek, hol tartanak az úton, és milyen sebességgel haladnak? Mindenre választ kaphat, és utólag is ellenőrizheti az adatokat, ha digitális tachográfot használ.

A különböző típusú, nagy mennyiségű áru szállítása felelősségteljes feladat. Nem csak országon belül, hanem a határokon túl is gyakran kell szállítani, hiszen sok termék külföldről származik, vagy éppen ott kerül eladásra. A teherautókat, a kamionokat és a buszokat csak erre alkalmas jogosítvánnyal, megfelelő képzettséggel és gyakorlattal vezethetik a kijelölt személyek. Fontos, hogy mindig a meghatározott időn belül érjék el a célt, és eleget pihenjenek az út során.

A digitális tachográfok olyan elektronikus érzékelők, amelyek rögzítik a járművek sebességét, az utak hosszát, az indulási és megállási időpontokat, a pihenőidőket. Nagy segítséget nyújtanak, hiszen:

  • Komoly büntetéseket úszhat meg.
  • Gondoskodhat a sofőr és az áruk biztonságáról.
  • Csökkentheti a fáradtságból adódó balesetek előfordulási lehetőségét.
  • Folyamatosan értesülhet arról, hol tart pontosan a jármű.
  • Könnyebben betarthatók a hatóságok által megszabott szabályok.

A digitális tachográf beszerzését követően elengedhetetlen, hogy a sofőr megtanulja ennek a megfelelő használatát. Amennyiben pedig meghibásodást tapasztalt, fontos, hogy minél hamarabb szerviz segítségét kérje, ahol sor kerülhet a digitális tachográf gyors, szakszerű javítására.

Akár új digitális tachográf beszerzésére készül, akár a használatával van problémája, készséggel segítünk a Kunstár és Társa Bt. munkatársaiként. Megbízható készülékeket nyújtunk, informáljuk az adatmentéssel kapcsolatban és vállaljuk a javítást is. Tudjon meg többet cégünk tevékenységéről a www.kunstartachograf.hu weboldalunkon!

Működtesse sikeresebben vállalkozását! Tegye biztonságosabbá az utazást, és ellenőrizze egyszerűen a sofőrt digitális tachográffal! Felmerülő kérdéseire szívesen adunk választ, ha keres bennünket a 06-30-458-1185-ös telefonszámunkon, vagy ír nekünk a kunstarbt@globonet.hu e-mail címünkre!