A klórmentes vízkezelés professzionális eszközei

2022 dec 21. | Egyéb kategória

Fontosnak tartja, hogy mindig tiszta és higiénikus legyen a medencevíz, ugyanakkor nem szívesen használ vegyszereket a fertőtlenítéshez? Bár ellentmondásosnak látszik, mégsem megoldhatatlan a klórmentes vízkezelés, viszont érdemes alaposan átgondolnia, hogy milyen típusú fertőtlenítő berendezést választ!

A kisgyermekek érzékeny bőrét irritálhatja a magas klórtartalom, ezért a szakértők nem ajánlják, hogy vegyszerrel kezelt medencevízben pancsoljanak a legkisebbek. Bár ezzel összefüggésben ritkábban esik szó a felnőttekről, sokan küzdenek klór-érzékenységgel, az erős vegyszerezés pedig általánosságban véve is szárítja a bőrt és kellemetlen érzetet hagy maga után. Mindezek ismeretében érthető, ha Ön is szeretné visszaszorítani a vegyszerhasználatot, és természetesebb megoldást keres.

Ha beleássa magát a témába, az első vízkezelési mód, amivel találkozik, szinte biztosan a sósvizes fertőtlenítő berendezés alkalmazása. Fontos azonban tudnia, hogy ez nem tekinthető klórmentes vízkezelésnek, mert bár nagy tisztaságú sótablettát kell használni hozzá, az eljárás lényege mégis a klórképződés. Tény, hogy ezzel a megoldással nem szárítja annyira a bőrt a medencevíz, ez mégis inkább csak átmenet a vegyszeres és vegyszermentes vízkezelés között.

Még mindig nem nevezhetjük abszolút klórmentes vízkezelésnek, de UV lámpás fertőtlenítő berendezés használatával lényegesen kevesebb vegyszerre van szükség, az eredeti mennyiségnek akár az ötöde is elegendő lehet. Ennek lényege maga az UV-C fény, ami tulajdonképpen életképtelenné teszi a mikroorganizmusokat, ehhez azonban hozzá kell tenni, hogy a fénycső élettartamának csökkenésével egyre kevésbé hatékony a fertőtlenítés.

Mindezekkel szemben teljes mértékben klórmentessé tehető a vízkezelés egy korszerű mérő és adagoló fertőtlenítő berendezéssel. Ez a rendszer hidrogén-peroxid tartalmú, klórmentes fertőtlenítőszerrel dolgozik, működése pedig automatikus, ennélfogva rendkívül kényelmes. A berendezés vegyszeradagoló szivattyúval és a mérő-szabályozó elektronikával van ellátva, ezek együttesen felelnek azért, hogy a medencevíz mindig higiénikus legyen.

Cégünk, a Kerex-Óbuda Uszodatechnikai Kft. a felsorolt fertőtlenítő berendezéseket mindegyikét forgalmazza, és az azokhoz tartozó kiegészítőket is megvásárolhatja tőlünk. Nézzen szét a www.kerexobuda.hu weboldalon, és kérdezzen bátran szakértőinktől a +36-1-436-0120-as telefonszámon vagy az info@kerexobuda.hu e-mail címen!